Ουρολοίμωξη: μία συχνή λοίμωξη του οργανισμού

Η λοίμωξη του ουροποιητικού είναι μία αρκετά συχνή και σοβαρή νόσος, που προκαλείται από τη διείσδυση μικροοργανισμών στο στείρο ουροποιητικό σύστημα.

Τι είναι ουρολοίμωξη;

Ουρολοίμωξη  είναι η λοίμωξη σε οποιοδήποτε σημείο του ουροποιητικού μας συστήματος. Το ουροποιητικό σύστημα περιλαμβάνει τα όργανα που παράγουν και αποβάλλουν από το σώμα μας τα ούρα.

Άθληση και σωματική υγεία

Παρά το γεγονός ότι αρκετά παιδιά συμμετέχουν σε οργανωμένη άσκηση, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές είναι γεμάτα από παιδιά, εν τούτοις είναι πάρα πολλά τα παιδιά ηλικίας 4-15 ετών που επί ώρες είτε παρακολουθούν τηλεόραση ή παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι σημερινοί νέοι να είναι λιγότερο υγιείς και γυμνασμένοι από ότι 25 χρόνια πριν και να παρουσιάζουν αυξημένο σωματικό λίπος.

παχυσαρκία - πρόληψη

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ – Νέες απόψεις για ένα αυξανόμενο πρόβλημα

Μια μελέτη που έγινε στην Αγγλία το 1980, έδειξε ότι το 6% των ενηλίκων ανδρών και το 8% των γυναικών ήταν παχύσαρκα, σύμφωνα με μετρήσεις βάσει του συντελεστή της <<μάζας του σώματος>> ή ΒΜΙ. Επανάληψη της μελέτης το 1987 έδειξε ότι οι αριθμοί είχαν αυξηθεί σε 8% και 12% αντίστοιχα. Το 1995 όμως τα ποσοστά αυτά έφθασαν το 18% και 24%,

livemore

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ζήσουμε περισσότερο;

Το «τρίγωνο του κακού τρόπου ζωής», δηλαδή η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και η παχυσαρκία εξαιτίας της ανθυγιεινής διατροφής, είναι οι τρεις κυριότερες αιτίες θανάτων παγκοσμίως. Ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την αλλαγή των συνηθειών και συμπεριφορών, επισημαίνει διεθνής επιστημονική έρευνα.

Με δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση «The Lancet», οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Στατιστικών Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ,